Истинско трайно уголемяване на пениса чрез лигаментотомия

Лигаментотомия – операция за уголемяване на пениса

Мъжкият пенис спира да расте около 20-годишна възраст. Повечето мъже се задоволяват с размерите, с които природата ги е надарила, докато останалата част от мъжкия пол търси начини да увеличи гениталиите си. Могат да се използват различни медикаменти (основният им недостатък са многобройните странични ефекти), новомодни технологии (удължители, помпи и др. ), мануални масажи, стречинг и др. Но само част от мъжете прибягват до помощта на пластичен хирург, който предлага на пациента лигаментотомия - операция за уголемяване на пениса.


Хирургично уголемяване на пениса: всички плюсове и минуси

За да разберете принципа на операцията за увеличаване на мъжкия пенис, трябва да се обърнете към информация за анатомичната структура на този орган. По този начин пенисът се поддържа от областта на таза и е прикрепен към него чрез специален лигамент, наречен лигамент. Целта на операцията е да се промени размерът на този лигамент, което ви позволява да увеличите размера на пениса.

Изглежда, че тази техника ни позволява да разрешим множество проблеми, които възникват поради малкия размер на мъжеството (физически и психологически). Трябва обаче да се вземат предвид някои рискови фактори за такава манипулация:

 1. Възможността за нараняване на пациента или инфекция в тялото му по време на операция.
 2. Ако лигаментният лигамент е твърде къс, интервенцията няма да доведе до очаквания ефект.
 3. Пенисът, който не се поддържа от лигамент, е хипермобилен. В допълнение, потискането на лигамента води до факта, че по време на ерекция пенисът ще бъде насочен надолу, а не напред или нагоре, както обикновено се случва.
 4. Специалистът не е в състояние напълно да предвиди резултатите от манипулацията, тъй като много зависи от тялото на пациента и неговото спазване на правилата на рехабилитационния период.

Показания за лигаментотомия

Тъй като операцията за уголемяване на пениса е пластична процедура, няма строги и категорични показания за нейното прилагане. Въпреки това, в някои случаи просто е необходимо да се извърши разширяване на гениталиите, а показанията могат да бъдат разделени на две подгрупи: медицински и естетически.

Медицински показания:

 1. Микропенис (т. нар. скрит пенис).
 2. Кавернозна фиброза.
 3. Болест на Пейрони. При тази патология се наблюдава деформация на фалоса, намалявайки неговия размер.

Естетични показания:

 1. Желанието на мъжа да повиши самочувствието.
 2. Желанието за повишаване на собствената привлекателност.
 3. Дисморфофобия на пениса. Това състояние се изразява в недоволство от външния вид, включително пениса.

Долната граница на размерите на мъжкия репродуктивен орган е 12 см (включително ерекцията). По-малка стойност може да се разглежда като причина за лигаментотомия.

Противопоказания

Има няколко противопоказания за процедурата за разширяване на гениталиите, включително:

 • психично заболяване;
 • диабет;
 • нарушено съсирване на кръвта.

Симптомите на тези патологии могат да се влошат след операция за увеличаване на мъжкия пенис.

Подготовка за операцията

Преди извършване на лигаментотомия пациентът трябва да премине преглед, състоящ се от следното:

 • консултация с уролог;
 • кръвни изследвания (клинични и биохимични, за сифилис, хепатит и HIV);
 • ЕКГ;
 • консултация с анестезиолог.

Преди операцията за лигаментотомия трябва да спрете да ядете и пиете за около 8-10 часа и да премахнете растителността от областта на слабините.

Ход на операцията

Има два вида операции за уголемяване на пениса. Единият от тях се характеризира с класическо изпълнение, другият включва добавяне на елементи от мастна тъкан. Въпреки това, според експертни прегледи, удължаването на втория тип се извършва много по-рядко от първия. Често кръвният поток в тъканите е бавен, което води до различни инфекциозни усложнения.

Освен това лигаментотомията се разделя според вида на достъпа. В тази връзка е много по-лесно за пластичния хирург да изреже лигамента над срамната кост. Въпреки това, интервенцията, извършена през скротума, се счита за много по-безболезнена и по-малко опасна. Операцията за уголемяване на пениса, използваща този подход, може да отнеме повече време, включва много по-голям разрез и оставя забележим белег в пубисната област. Освен това подобна интервенция наранява тъканите и мастната тъкан, което затруднява продължаването на носенето на помощното средство. Цената на операцията, извършена през скротума, е по-висока, но рискът от усложнения е минимален, както и появата на следоперативни белези.

Лигаментотомията се извършва под анестезия (обща или епидурална). Общото време от началото на манипулациите на хирурга до излизането на пациента от анестезия е 40-50 минути. На мястото, където е направен разрезът, се прилага превръзка.

Смята се, че премахването на лигамента, който фиксира скритата вътрешна част на пениса, не води директно до увеличаване на самия репродуктивен орган. Пенисът остава на мястото си, а разрязаният лигамент е необходим само за последващо подобряване на резултата с помощта на специално устройство - разширител. По този начин лигаментотомията има изключително спомагателен характер и изисква незаменима употреба на разширител в бъдеще. Също така си струва да се има предвид, че резултатът зависи от непосредствената първоначална дължина на пениса. С други думи, лигаментотомията помага за увеличаване на размера на фалоса, който се регулира от екстендера, което му позволява да действа върху вътрешната страна на пениса.

Рехабилитация

На следващия ден след лигаментотомията върху оперирания орган се прилага специално устройство, наречено носилка. За разлика от екстендера, той се използва непрекъснато до пълното премахване на шевовете след 12-14 дни.

През първите три седмици след операцията за уголемяване на пениса мъжът трябва да следва следните препоръки:

 1. Отказ от секс, спорт и интензивна физическа активност.
 2. Постоянно носене на носилка или специална тежест - този метод не позволява на пениса да се върне в първоначалното си положение.
 3. След образуване на белега (след около 1-2 месеца) разтягането на фалоса продължава с помощта на екстендер и продължава до шест месеца.
След лигаментотомия е необходимо да се носи екстендер

Продължителността на използване на екстендера се увеличава постепенно. Първите осезаеми и визуално проследими резултати могат да се наблюдават шест месеца след операцията.

Препоръки за използване на разширителя

След лигаментотомия екстендерът се поставя върху пениса, за да се избегне болката и дискомфорта. Допълнителна функция на това устройство е да осигури необходимото напрежение на мускулите и връзките на пениса. На мястото на разрязания лигамент се образуват нови области, състоящи се от съединителна тъкан. Бъдещият им размер до голяма степен зависи от спазването на препоръките за следоперативния период, включително системното носене на разширител.

За да може устройството да работи правилно и да има максимален ефект, трябва да имате предвид някои съвети за неговото използване:

 1. Екстендерът се поставя върху пениса само през деня, а през нощта трябва да се отстрани.
 2. Първоначално устройството се носи по 1, 5-2 часа на ден. Постепенно времето се увеличава до 5-6 часа.
 3. Разширителят се носи, докато се формира нов лигамент и заеме мястото си, за да замени прерязания лигамент. По правило това отнема от 3 до 7 месеца.
Екстендер – устройство за опъване на връзките и мускулите на пениса

Съвременните удължители са изработени от латекс или хипоалергенна пластмаса. Поради тази причина те са удобни, практични и почти незабележими при носене.

Възможни усложнения

Квалифициран специалист, извършил операция за уголемяване на пениса, чрез професионалните си действия премахва всички рискове от възможни проблеми след лигаментотомия.

В изключително редки изолирани случаи след такава интервенция се наблюдават следните усложнения:

 • кървене;
 • деформация на пениса (може също да се изправи под нетипичен ъгъл или да се издигне частично);
 • нагнояване на шева, поставен след операция;
 • инфекция на тестисите;
 • Усложнение на операцията за уголемяване на пениса може да бъде възпаление на тестисите.
 • развитие на белези и сраствания;
 • нестабилна ерекция;
 • нарушена чувствителност на скротума или пениса.

Повечето специалисти в областта на урологията считат лигаментотомията за напълно безопасна процедура. В същото време се отбелязва липсата на възможни проблеми както по време на операцията, така и по време на рехабилитационния период.

Предимства на операцията за корекция на пениса

Основните предимства на операцията за уголемяване на пениса включват:

 1. Дълготраен ефект.
 2. Сравнително бърза рехабилитация.
 3. Възможността за увеличаване на пениса не само по дължина, но и по дебелина.
 4. Възможността за едновременно отстраняване на патологии или дефекти на пениса (както придобити, така и вродени).
 5. Няма отрицателно въздействие върху репродуктивната функция и качеството на мъжката потентност.
 6. Кратка продължителност на операцията.

Кои клиники извършват операции за уголемяване на пениса?

Лигаментотомия на пениса се извършва както в частни клиники, така и в големи урологични центрове.

Колко струва операцията за уголемяване на пениса?

Цената на процедурата за уголемяване на пениса започва от $315. Сумата до голяма степен зависи от няколко параметъра, включително квалификацията на практикуващия хирург, качеството на оборудването, налично в клиниката, цената на екстендера и др.

Така някои елитни клиники са оборудвани с най-модерно оборудване и предлагат на пациентите удобни стаи. В такива заведения можете да удължите пениса си, като заплатите $1270 или повече.

Когато избирате клиника, в която планирате да извършите лигаментотомия, трябва внимателно да проучите не само ценовата политика, но и трудовия опит и квалификацията на лекаря. Също така би било добра идея да намерите отзиви от реални пациенти за работата на този специалист.

Отзиви на мъже, които са се подложили на процедури за уголемяване на пениса

Прегледите на мъжете, които са преминали процедурата за лигаментотомия, са предимно положителни. Това не е изненадващо, тъй като такова уголемяване на пениса носи не само естетически резултати. Пенисът с желания размер подобрява емоционалния комфорт на мъжа, премахва натрапчивите комплекси и подобрява качеството на интимния живот като цяло.

 • „Моят „малък брат" винаги беше малък, което ми създаваше ужасни комплекси и затрудняваше общуването с момичета. Нашият град е малък, само една клиника прави процедури за уголемяване на пениса и там отидох. Извършена е лигаментотомия през пубиса, оставяйки малък белег. След интервенцията наддаването беше около 2, 5 см. Проблемът се появи след като ме мързеше да нося екстендера необходимото време - вместо 3 седмици издържах само 2. Резултатът е + 1, 5 см, тъй като пениса леко се върна в първоначалното си състояние. Ако бях носил гениталния удължител толкова, колкото ми беше казано, вероятно щеше да е повече.
 • „Почти 25 години бях убеден, че трябва да живееш с това, което Бог е дал (или природата, зависи от кого). По отношение на размера на пениса, честно казано, не ми беше дадено много. По съвет на приятел реших да направя лигаментотомия и никога не съм съжалявал - „увеличих" се с още 4 см, невероятно съм щастлив. Сред недостатъците мога да отбележа, че процесът на носене на разширител не е много удобен, но в името на „големите" цели можете да бъдете търпеливи, особено след като е временно.
 • „Като тийнейджър някак си не се занимавах с проблема с малкия пенис, смятах го за нормално явление, докато не си намерих приятелка. Сексът беше така, но не се притеснявах - основното бяха чувствата и нямах с какво да го сравня. Но след това се разделихме, не съвсем цивилизовано, и последните думи на моята бивша страст бяха за нещастния ми „приятел" и факта, че тя изобщо не се чувстваше комфортно в леглото с мен. Трябва да призная, това ме притесни. И въпреки че казаното може да се припише на обикновена женска кучка, за първи път наистина погледнах размера на пениса си. И беше недоволен. В крайна сметка реших да си увелича члена оперативно. Отне ми две седмици да намеря пластичен хирург и сега, вместо моите 12 см, вече съм на 15 и виждам някакво удебеляване на пениса! Вече излизам с друго момиче, сексуалният ми живот е страхотен! Самочувствието ми се повиши до 100%. Все пак лигаментотомията е страхотно нещо по отношение на решаването на проблема с малкия пенис.
 • „Дълго време не можех да намеря постоянен партньор - връзката не се получи поради моята, честно казано, малка мъжественост. Разбира се, повечето дами не ми казаха директно за моя проблем, но имаше няколко, които говориха за това. И също така казват, че за жените размерът няма значение, наистина има! В крайна сметка намерих подходяща клиника и си записах час при лекар. Лека болка, дискомфорт и период на възстановяване (не много дълъг обаче) - всичко това си заслужава резултата - сега имам впечатляващите 18 см, плюс дебелината започна да се увеличава! Отношенията с момичетата вече достигнаха качествено различно ниво и предишните ми комплекси постепенно изчезнаха. Лигаментотомията е супер процедура за всеки, който има комплекс от „по-малкия си брат" и чиято цел е повишаване на самочувствието и страхотен секс! "

Лигаментотомията е хирургична процедура за уголемяване на пениса.

Тази манипулация става все по-популярна сред мъжете, които се стремят да увеличат размера на своята мъжественост. Последствията от такава операция като правило са минимални, единственото условие е носенето на спомагателно устройство - разширител, което повишава ефективността на хирургическия метод за уголемяване на пениса.