Ефективността и принципите на масажа за уголемяване на пениса

Сред разнообразието от методи за уголемяване на пениса особено популярно е физическото разширяване на кавернозните тела на органа. Действа целенасочено, без да засяга функционирането на вътрешните органи. Положителни резултати се получават от масаж за уголемяване на пениса, извършен по специална техника. Елиминира стагнацията на кръвта в таза, което подобрява еластичността на тъканите и помага за възстановяване на ерекцията. Редовните процедури спомагат за увеличаване на обема на пениса, като по този начин подобряват качеството на интимността. Лечебният масаж се извършва както в кабинета на специалист, така и в домашни условия.

Как да увеличите пениса си с масаж

Увеличаването на гениталния орган с помощта на масаж става постепенно. Важно е да следвате техниката и да извършвате процедурата редовно. Резултатът ще бъде продължителен полов акт с пълна ерекция и еякулация.

Масажирането ще бъде полезно не само за тези, които имат комплекси за недостатъчно голям пенис, но и за тези, които страдат от импотентност и други неприятни заболявания.

Мъжкият пенис се състои от два основни мускула - ischiocavernosus и bulbospongiosus. По време на стимулацията кухините между тях се изпълват с кръв. В резултат на това пенисът се увеличава по размер и става по-твърд.

Ако кръвообращението е нарушено, ерекцията е непълна или напълно липсва. Масажът за уголемяване на пениса влияе върху капацитета на кухините и провокира притока на кръв. Следователно втвърдяването на пениса става много по-бързо и ерекцията става по-дълготрайна.

Ефективност на метода

Ефективността на техниката се влияе от фактори като редовност на процедурите и правилна техника. Ефектът ще бъде забележим, дори ако за масаж се отделят не повече от 5 минути на ден.

След завършване на курса мъжът забелязва следните промени:

 • Елиминира се преждевременната еякулация;
 • кръвообращението в гениталната област се нормализира;
 • либидото се подобрява;
 • половият акт става по-дълъг поради повишена издръжливост;
 • появява се контрол върху еректилната функция.

Първите забележими резултати се наблюдават 3-4 седмици след началото на процедурите.

Възможно ли е да се увеличи пениса с масаж?

Увеличаването на ерекцията в резултат на масажиране на пениса не се случва веднага. Масажните техники за увеличаване на потентността включват интегриран подход. Лекарите препоръчват отказ от лоши навици, тясно бельо и горещи бани. Това ще увеличи ефективността на масажа.

Масажът на пениса трябва да се извършва в съответствие с всички нюанси на мъжкото тяло

Според статистиката пенисът се увеличава по обем до 3 см и по дължина до 7 см. През първия месец резултатът няма да бъде толкова забележим. Важно е да не се отказвате от това, което сте започнали, и тогава ефектът няма да закъснее. Мануалното лечение в сравнение с медикаментите се счита за по-продуктивно.

Подготвителен етап

Не трябва да се пренебрегват подготвителните мерки. Те ви позволяват да загреете мускулите си, без да причинявате наранявания. Процедурите за почистване се извършват предварително.

Препоръчително е да вземете топъл душ, като обърнете специално внимание на областта на тестисите и повърхността на пениса. Поток от вода ще помогне за подобряване на кръвообращението и ще омекоти тъканите на гениталния орган.

Следващата стъпка е упражнения за загряване с влажна кърпа. Навлажнява се с топла вода и след това се увива около фалоса няколко пъти подред. Можете да правите разтриващи или потупващи движения.

Ако възникне болка, е необходимо да се промени тактиката за въздействие върху пениса.

Основни видове и техники

За да извършите сами ръчна манипулация, трябва да се запознаете с това как да правите масаж, за да увеличите пениса. Има няколко метода, всеки от които има както предимства, така и недостатъци. Неправилните действия могат да навредят на сексуалното здраве, влошавайки съществуващата ситуация.

Джелкинг техника

Редовният и правилно изпълняван Джелкинг ще увеличи размера на пениса и ще увеличи сексуалното желание на мъжа. За увеличаване на дебелината на пениса се практикуват както сух, така и мокър масаж.

Техниката на всеки вид масаж има следните характеристики:

 1. Сухият масаж се извършва сутрин, веднага след събуждане. Включва петте пръста на доминиращата ръка. Те трябва да се увият плътно около пениса и да се движат в посока от главата към основата на пениса.
 2. Wet Jelqing се извършва под душа с помощта на кърпа или кърпа. Подготовката се извършва с помощта на струя топла вода.
 3. Мокрият метод с използване на лубриканти се практикува, ако ерекцията не надвишава една трета. Всеки лубрикант трябва да се нанася върху пениса с леки движения. Пръстите трябва да образуват пръстен в основата на пениса. В една сесия трябва да направите до 200 движения нагоре и надолу, без да притискате гениталиите.

Дао Техника

Характеристиките на техниката Тао включват въздействие изключително върху главата на пениса. След като сте образували пръстен от пръсти, трябва да правите бавни движения нагоре, като ги фиксирате върху главата за поне 10 секунди. Масажът е насочен към притока на кръв към най-ерогенната зона на половия орган.

Ули техника

Упражнението е насочено към удебеляване на пениса. Препоръчително е да го изпълнявате във възбудено или полувъзбудено състояние. Пенисът се стиска силно и плътно с безименни пръсти някъде по средата.

Натискът се прилага за 40 секунди. Броят на повторенията на упражнението е 5 пъти. Силно се препоръчва да не правите резки движения.

По-добре е да поверите масажа за уголемяване на пениса на опитен специалист.

Тъй като мускулите се тренират, към тази техника се добавят допълнителни упражнения. Ако е възможно да се постигне добра ерекция, пенисът се издърпва последователно във всяка посока и се задържа в това положение за няколко секунди.

Забранено е практикуването на техниката Ули, ако имате следните заболявания:

 • пикочно-полови инфекции;
 • съдови патологии;
 • сърдечна дисфункция;
 • леки наранявания и ожулвания по гениталиите.

Двойно Ули

Масажът с помощта на техниката Uli използва и двете ръце. Едната се поставя в основата на пениса, другата в горната му част. Необходимо е да се извършват едновременни компресии. Първоначално продължителността им е 10 секунди. С течение на времето подходите постепенно се увеличават до 50 секунди.

Обратно Uli-Jelqing

Началната позиция е същата като в предишното упражнение. След лека компресия с пръсти, горният пръстен се насочва към основата. Следващата стъпка е да върнете ръката, разположена отгоре, в първоначалното й положение - към главата. Броят на повторенията е 30 пъти.

Други техники

Важно е да изпълнявате упражненията правилно, механичното масажиране на пениса не е достатъчно. Видеото ще ви помогне да разберете колко правилно се изпълняват движенията. Те могат да бъдат плавни, резки, монотонни или променящи се. Експертите съветват комбинирането на няколко техники.

Следните упражнения са не по-малко ефективни:

 1. Отпуснатият пенис се хваща с ръка и се изтегля от главичката към основата. В този момент ще се появи неприятно чувство на напрежение. Трябва да държите ръката си в това положение за 30-40 секунди. След десетминутна почивка упражнението се повтаря. Броят на подходите се увеличава всеки път.
 2. Упражнението се изпълнява както в легнало, така и в седнало положение. Пенисът се стиска силно с ръка и след това се издърпва максимално назад, докато се появи дискомфорт. След минута трябва да дръпнете пениса още малко назад и да го фиксирате в това положение за 4 минути. След това се извършват кръгови движения с пръсти около органа. В края на упражнението се извършват няколко редуващи се компресии.
 3. Основата на упражнението е правилното дишане. Вдишването се извършва през носа, след това въздухът се фиксира в гърлото и се поглъща, попадайки в долната част на корема. Важно е да се установи психическа връзка с потока на вдишания въздух. Трябва да си представим, че е насочена към гениталния орган. Безименният, показалецът и средният пръст трябва да упражняват натиск върху точката между пениса и ануса. С втората си ръка трябва да издърпате пениса напред. След това поглаждащите движения трябва да стимулират ерекцията.
 4. Набор от упражнения, които включват мускула pubococcygeus, се наричат упражнения на Кегел. Подходящи са както за мъже, така и за жени. Основната отличителна черта на упражнението е възможността да го изпълнявате навсякъде. Необходимо е да напрегнете мускулите, отговорни за уринирането, за 5 секунди. Една тренировка включва 20 подхода.

Ако използвате овлажнител или лубрикант, рискът от нараняване по време на масаж намалява.

Мерки за безопасност

При извършване на масаж за уголемяване на пениса трябва да се спазват мерките за безопасност.

Те са както следва:

 1. Не можете рязко да увеличите натоварването на тялото. Увеличаването на броя на подходите и интензивността на упражненията трябва да става постепенно.
 2. Не всяко упражнение е позволено да се практикува с пълна ерекция. Преди да започнете тренировка, трябва внимателно да се запознаете с техниката.
 3. Не трябва да пренебрегвате загряването на мускулите. Позволява ви да избегнете нараняване.
 4. Ако се появи силна болка, трябва да спрете упражнението.

Масажът е приятен и ефективен начин за подобряване на работата на репродуктивните органи. Желаният резултат се постига само при спазване на основните принципи на процедурата. Лекарите препоръчват комбинирането на масаж с други методи за възстановяване на потентността. В този случай ефективността на терапията се увеличава значително.