Уголемяване на пениса без операция - методи за мъже

методи за уголемяване на пениса

Резултатът от домашните упражнения зависи пряко от това как мъжът е подготвил органа. Класовете трябва да започнат със загряване на тъканите. Загряването на пениса ви позволява да:

 • балансира кръвното налягане в пениса;
 • избягване на болка след тренировка;
 • увеличаване на кръвоснабдяването на органите и укрепване на тазовите мускули;
 • намали риска от нараняване.

За загряване на пениса се препоръчва лек масаж или водни процедури.

Водни процедури

Топлата вода насърчава физическата и психологическата релаксация на човек. Преди зареждането се препоръчва да легнете във ваната или да направите специална вана за пениса с температура на водата не повече от 43 градуса.

Продължителността на водните процедури трябва да бъде най-малко 10 минути. Ваната може да бъде заменена с топъл душ. След това трябва да избършете пениса на сухо и да нанесете лубрикант. Смазването е необходимо за извършване на манипулации за уголемяване на пениса.

Масаж

Пътеката трябва да се върви внимателно, за да не се повреди. За масаж ще ви трябва кърпа и топла вода.

Техниката на загряване е както следва:

 1. Навийте кърпата на руло.
 2. Намокрете кърпата с гореща вода.
 3. Увийте ролката около пениса.
 4. Започнете да търкате.

Продължителността на масажа не трябва да надвишава пет минути. Урокът се провежда 3 пъти с почивки по 2 минути. Особеност на масажа е главата да е отворена и да не се търка с кърпа.

Подготвителни дейности

Както всяка физическа активност, промяната на размерите чрез упражнения изисква значителни подготвителни мерки. Тези стъпки трябва да се извършват преди всяко обучение за уголемяване на пениса. Това решение не само ще допринесе за висока ефективност, но и ще повиши способността на вътрешните елементи да издържат на големи натоварвания и всякакви видове огъване, усукване и повишен натиск. Няколко прости, но важни правила действат като подготвителни мерки, те изглеждат така:

Подготовката започва с вземане на душ или вана, като е важно да използвате антибактериални средства. Това се дължи на факта, че по време на някои процедури е възможно леко увреждане на кожата, което дори може да бъде незабележимо, но това е свободен път за проникване на микробите в тялото. След това избършете с хавлиена кърпа.
Областта на слабините, а именно пениса, трябва да се затопли добре

Можете да използвате горещ компрес или просто да потопите пениса си в загрята вода. Това ще помогне за отпускане на вътрешните елементи, което ще ги направи по-податливи на корекция.
За някои упражнения може да се нуждаете от лубрикант, не можете да откажете да го използвате, така че трябва да закупите веществото предварително.

Важно е да се грижите за правилното място за гимнастика, трябва да бъде защитено от любопитни очи, тъй като не всеки ще разбере подобни действия. Някои упражнения изискват легнало положение, така че трябва да вземете постелка; можете да закупите специална постелка за фитнес.

След всички подготвителни мерки можете да продължите към самите упражнения, без да се страхувате от усложнения и увреждане на органа. Въпреки това, внезапните и необмислени действия трябва незабавно да бъдат изоставени.

Хирургични операции

Хирургичните операции, насочени към увеличаване на размера на пениса, включват:

Липофилингът е метод за уголемяване на пениса, базиран на инжектиране на мастна тъкан в подкожната тъкан.

 • лигаментотомия;
 • липофилинг;
 • трансплантация на мускулна тъкан;
 • протезиране на пениса;
 • инжекции с хиалуронова киселина.

Лигаментотомията е безопасен начин за увеличаване на дължината на пениса чрез разрязване на суспензорния лигамент и съответно освобождаване на „резервната" част на пениса. Веднага след операцията пенисът се удължава с 1-2 сантиметра.

Липофилингът е метод за уголемяване на пениса, базиран на инжектиране на мастна тъкан в подкожната тъкан. В този случай мазнините се вземат от други части на тялото, почистват се и се инжектират в пениса с помощта на специална игла. Тази операция прави органа по-дебел с приблизително 1 сантиметър. Процедурата е абсолютно безопасна, но изисква периодично повторение.

Трансплантацията на мускулна тъкан е сложна операция, която включва отстраняване на мускулно ламбо от коремната стена или аксиларна фасция и трансплантирането му върху пениса. В резултат на тази операция обемът на пениса се увеличава с 3-4 сантиметра в диаметър.

Пенилното протезиране е метод за уголемяване на пениса чрез имплантиране на имплант от хрущялна тъкан или специални еластични материали. Най-добрият вариант в този случай е имплантирането на имплант с надуваем механизъм, позволяващ на мъжа самостоятелно да регулира ерекцията си.

Уголемяването на пениса с хиалуронова киселина се извършва чрез инжектиране на гелове и пълнители на базата на това вещество в подкожната тъкан. За да се постигне траен ефект, тази процедура изисква периодично повторение. Хиалуриновата киселина може да се използва и за уголемяване на главата на пениса.

Хирургични методи

С помощта на операция можете да увеличите главата на пениса. Но се смята за един от най-трудните в областта на пластичната хирургия. Основната опасност е имплантационният материал да бъде отхвърлен от тялото. Други недостатъци на процедурата включват: дълъг период на възстановяване, дълга подготовка за операция.

По време на операцията под главата се вкарва специална матрица, наподобяваща на външен вид възглавница. Увеличава размера на пениса. Опасността е, че тъканите отхвърлят импланта. Това причинява некроза, възпалителен процес, а в някои случаи се диагностицира гангрена на пениса.

Благодарение на операцията диаметърът на главата бързо се увеличава. Матрицата се състои от фибробласти (известни още като клетки на съединителната тъкан). По време на ерекция матрицата се разтяга и пенисът става много по-голям. След година или година и половина имплантът започва да се разтваря и пенисът се връща към предишния си размер.

Упражнения и мануални техники

Използването на масажни движения ви позволява да постигнете увеличаване на обема на пениса. Експертите, които изучават как да променят обема на пениса, силно препоръчват масаж на органа. Идеално е да извършите мануална манипулация на партньора си – така ефектът ще бъде по-бърз и дълготраен.

Често се задава въпросът: „Възможно ли е да се увеличи дебелината на пениса само с помощта на масаж? " И отговорът на лекарите е положителен. Основава се на активен прилив на кръв в кавернозните тела на пениса, докато диаметърът на пениса се увеличава с 0, 5-2 см. Основното условие за успех е редовността на експозицията. Масажните ефекти са един от ефективните методи за самостоятелно увеличаване на дебелината и дължината на пениса.

Следните упражнения ще ви помогнат да подобрите качеството на интимния си живот:

 • преди започване на комплекса пениса се хваща в кореновата му част, извършват се леки загряващи движения;
 • след появата на ерекция тялото на пениса се разтяга до появата на лека болка;
 • главата се изпъва за 10-15 секунди.

Увеличаването на размера на пениса се дължи на разтягане на тъканите и повишено пълнене на тялото с кръв.

Уголемяване на пениса без операция

Тези, които имат фалос с нормален размер и просто го оценяват неправилно, не трябва да решават за хирургическа интервенция, защото:

 • сравняват своя орган с пениса на други млади хора;
 • правете сравнения в изправено положение;
 • правете сравнения чрез голямо „бирено коремче";
 • имат разстройства от психичния спектър.

Повечето пациенти, за да увеличат своята мъжественост по дължина и диаметър, просто:

 • губят излишни килограми;
 • отървете се от мастния слой около пениса;
 • използвайте помпа от вакуумен тип;
 • установете висококачествено използване на разширителя;
 • промени собствената си диета;
 • приложете някои упражнения за уголемяване на органа.

Използвайки горните методи, понякога е възможно леко да удължите мъжеството, но е необходимо да се извършват действията доста редовно и всички те са свързани с дискомфорт. Уролозите не препоръчват удължаване на органа без основателна причина с помощта на гелове, кремове и хранителни добавки, които гарантират незабавни резултати, тъй като те могат да навредят на здравето на пациента, причинявайки импотентност.

Според прегледите на пациентите резултатът от носенето на тежести върху пениса не е напълно положителен, тъй като тежестта може да доведе до разкъсвания на тъканите на пениса, перинеума и кръвоносните съдове.

Методи, които е най-добре да се избягват

Има няколко метода за уголемяване на пениса у дома, които е добре да избягвате. В противен случай съществува висок риск от усложнения.

внимание! Много методи се основават на мъжки предположения и нямат доказателства за тяхната ефективност. Само лекар може да избере ефективна тактика за уголемяване на пениса.

Лекарства

Основният отрицателен ефект на лекарствата е хормонален дисбаланс

Повечето таблетки, които помагат за удължаване на мъжкия репродуктивен орган, съдържат хормони и биологично активни вещества. Такива лекарства обикновено имат голям брой противопоказания и странични ефекти.

Използването на хормонални лекарства може да помогне за увеличаване на размера на пениса само по време на юношеството. По време на пубертета тялото все още активно расте и се развива. След приключване на растежа такива таблетки няма да могат да помогнат.

Основният отрицателен ефект на лекарствата е хормонален дисбаланс. Това от своя страна води до много странични ефекти. Те включват:

 1. Неуспех на еректилната функция.
 2. Нарушение на половите жлези.
 3. Намалена производителност.
 4. Влошаване на психо-емоционалното състояние.
 5. Появата на соматични патологии.

Също така хормоналните лекарства могат да повлияят неблагоприятно на дейността на черния дроб и бъбреците, тъй като създават повишено натоварване на тези органи.

Висящи товари

Друг метод, който не трябва да се използва за увеличаване на размера на пениса, е окачването на тежести на пениса. Техниката е използвана в древността от африканските племена. Дори в детството момчетата са имали тежести, окачени на тялото на пениса.

С течение на времето теглото на товара се увеличава. Този метод ви позволява да удължите пениса с няколко сантиметра. Но в резултат на такива процедури пенисът изтънява и еректилната функция се нарушава. Затова не трябва да се практикува окачване.

Рехабилитация

На следващия ден след лигаментотомията върху оперирания орган се прилага специално устройство, наречено носилка. За разлика от екстендера, той се използва непрекъснато до пълното премахване на шевовете след 12-14 дни.

През първите три седмици след операцията за уголемяване на пениса мъжът трябва да следва следните препоръки:

 1. Отказ от секс, спорт и интензивна физическа активност.
 2. Постоянно носене на носилка или специална тежест - този метод не позволява на пениса да се върне в първоначалното си положение.
 3. След образуване на белега (след около 1-2 месеца) разтягането на фалоса продължава с помощта на екстендер и продължава до шест месеца.

Продължителността на използване на екстендера се увеличава постепенно. Първите осезаеми и визуално проследими резултати могат да се наблюдават шест месеца след операцията.

Препоръки за използване на разширителя

След лигаментотомия екстендерът се поставя върху пениса, за да се избегне болката и дискомфорта. Допълнителна функция на това устройство е да осигури необходимото напрежение на мускулите и връзките на пениса. На мястото на разрязания лигамент се образуват нови области, състоящи се от съединителна тъкан. Бъдещият им размер до голяма степен зависи от спазването на препоръките за следоперативния период, включително системното носене на разширител.

За да може устройството да работи правилно и да има максимален ефект, трябва да имате предвид някои съвети за неговото използване:

 1. Екстендерът се поставя върху пениса само през деня, а през нощта трябва да се отстрани.
 2. Първоначално устройството се носи по 1, 5-2 часа на ден. Постепенно времето се увеличава до 5-6 часа.
 3. Разширителят се носи, докато се формира нов лигамент и заеме мястото си, за да замени прерязания лигамент. По правило това отнема от 3 до 7 месеца.

Масаж

Мъжкият репродуктивен орган се състои от мускулите ischiocavernosus и bulbospongiosus, както и кухини, които се пълнят с кръв по време на ерекция. Колкото по-голям е пълнежът, толкова по-силна е силата. Следователно всички масажни действия трябва да са насочени към разширяване на кухините, които ще бъдат пълни с още повече кръв. Следователно фалосът ще бъде по-голям.

Преди процедурата гениталният орган се загрява. Това може да стане с помощта на гореща вана или компрес (кърпа се накисва в гореща вода и се нанася върху главата за 10 минути). След това можете да направите следния масаж:

 1. Доведете члена до възбуда и стиснете главата. След това издърпайте органа в посока, обратна на пубиса. Трябва да се разтягате много бавно, в продължение на 3-5 минути, като силата на опън трябва да се увеличава постепенно. След максимално разтягане трябва да върнете пениса в първоначалното му положение и да вземете минута почивка, без да сваляте ръката си. Отново стиснете главата и направете кръгови движения в двете посоки 20 пъти. Препоръчително е пениса да се прибере. В края на масажа направете леки загряващи движения по главата и цялата дължина.
 2. Поставете главата между 2 пръста (среден и показалец), така че палецът да е отгоре (в областта на уретралния канал). Използвайте тампона, за да правите кръгови масажни движения в различни посоки с лек натиск.
 3. Обвийте юмрук около главата си и бавно спуснете ръката си към основата. Щом достигнете крайната точка, веднага хванете главата с другата си ръка и повторете движението. Така ръцете ще бъдат в постоянен контакт с органа.

Видове коригиращи интервенции

Можете да коригирате формата и да увеличите репродуктивния пенис хирургически бързо и ефективно, като печалбата в този случай може да бъде пет или дори повече см. Можете съвсем просто да комбинирате операция и нехирургични методи, като носите висококачествен и сертифициран екстендер за бързо възстановяване в постоперативния период.

Като поддържате оперирания пенис чрез носене на екстендер, можете значително да спестите време за възстановяване на сексуалната функция, избягвайки дискомфорт и усложнения.

Лигаментотомията ви позволява просто да отрежете връзките, които здраво държат няколко допълнителни сантиметра под кожата. Положителните аспекти на процедурата са, че:

 • ще продължи точно половин час или час;
 • пациентът ще се възстанови напълно в рамките на четиринадесет дни;
 • усложненията могат да бъдат избегнати в 90% от случаите;
 • в областта на скротума ще остане само чист, незабележим шев;
 • изписването от болницата ще се случи след няколко дни.

Липофилингът е друг популярен начин да се отървете от мъжките проблеми, тъй като е свързан с изпомпване в ствола на пениса на собствени слоеве мазнини, извлечени от перитонеума. Този метод ви позволява да увеличите тази част от тялото само по ширина и да запазите този ефект за няколко години пълноценен сексуален живот.

След това време инжектирането на мазнини трябва да се повтори, тъй като мастните клетки могат да се абсорбират сами под въздействието на естествените процеси в тялото на мъжа. Според прегледите на пациентите няма отхвърляне на мастните клетки, поради което почти никога не възникват усложнения и ще трябва да се консултирате с вашия андролог колко струва процедурата.

Интервенция с имплантиране

Ако проблемите с ниската потентност и малкия размер на пениса са взаимосвързани, тогава експертите съветват да се прибегне до един от най-трудните методи - мускулна трансплантация.

Преди да разберете колко струва операцията за инсталиране на пенис имплант, трябва да се запознаете с характеристиките на процедурата и възстановяването след нея.

Операцията се извършва в няколко основни етапа:

 • тъканните обвивки на пениса се изрязват;
 • мускулите се увиват около висококачествен имплант;
 • излишната тъкан се зашива с високо качество;
 • извършват се други манипулации, които са необходими във всеки конкретен случай;
 • пациентът остава в покой, докато се възстанови от обща анестезия;
 • извършва се контролна обработка на шевовете, поставени върху пениса.

Сравнително ниската цена на този вид операция ($2500 или $4500) показва, че има редица съществени недостатъци:

 • периодът на възстановяване след интервенцията е приблизително тридесет и пет дни;
 • трудно се понася от мъжете на физиологично и психологическо ниво;
 • свързани с висок риск от постоперативни усложнения;
 • постоянно идват в болницата за превръзки и лечение на рани;
 • Винаги спазвайте всички хигиенни процедури;
 • откажете сексуален контакт по време на периода на възстановяване.

Ако е невъзможно да се живее без удължаване на пениса, тогава единствената операция за увеличаване на мъжкото достойнство, чиято цена е висока, ще бъде протезирането на пениса. Протезирането на пениса ще ви позволи да инсталирате изкуствена единица, която не се различава от естествения репродуктивен пенис.

Цената на протезирането ще включва и разходите за материали за операцията, така че тя достига 2000 или 10 000 щатски долара. Пациентът в клиниката трябва да бъде подготвен за силна болка, дълъг период на следоперативно възстановяване и стриктно спазване на инструкциите на лекаря.

Индикации за уголемяване

Операцията се извършва от висококвалифициран специалист. Често размерът на пениса е психологически проблем - ниско самочувствие, неуспешен интимен опит. За да промените размера хирургично, пациентът трябва да има редица показания. В противен случай е по-добре да го направите без операция.

 • Микропенис. Тази аномалия е рядка и се появява поради проблеми във функционирането на хипофизната жлеза. Пенисът се измерва в еректирало състояние. Дължината е разстоянието от основата до върха на главата. Мъжът трябва да стои изправен, когато прави измервания. Ако функцията на пениса е нарушена, тогава е необходима операция;
 • Вродени и придобити дефекти. Наранявания на пениса, фиброза и др. ;
 • Инволюция на пениса. Патологията се развива в напреднала възраст. Причинява се от наднормено тегло, намалена еластичност на меките тъкани, намален мускулен тонус. Тогава операцията не може да се каже, че е необходима, а се извършва по желание на пациента.

Само лекарят решава дали има смисъл да се оперира пациентът, като оценява етапа и естеството на патологиите, възрастта на пациента, състоянието на тялото и други параметри.

Лигаментотомия

Стандартната лигаментотомия (операция за увеличаване на дължината на пениса) се извършва чрез разрез в пубисната област, но отнема много време: трябва да се направи голям разрез. На мястото на разреза остава забележим белег, а тъканта и подкожната мазнина са силно наранени.

Днес много клиники, предлагащи хирургично уголемяване на пениса, извършват операцията чрез скротален достъп. Това ви позволява значително да намалите продължителността му от 1-1, 5 часа (средната продължителност на стандартна лигаментотомия) до 10-15 минути. След операция през скротуалния достъп не остава грозен белег в пубисната област, както при стандартната техника, а разрезът в скроталната област заздравява, като почти не оставя следи.

Недостатъци на лигаментотомията:

 • обичайните рискове при операции - инфекция, оперативна травма;
 • няма ефект при къса връзка. При къс суспензорен лигамент операцията за уголемяване на пениса няма да има практически никакви резултати;
 • хипермобилност на основата. Тъй като лигаментът престава да поддържа пениса, основата му ще стане подвижна и самият орган ще се премести надолу;
 • загуба на ъгъл на ерекция. Също така възниква поради дисекция на лигамента. По време на ерекция пенисът ще бъде насочен не напред и нагоре, а надолу;
 • удължаване само в покой. Чест ефект от операцията е липсата на резултати в еректирало състояние, въпреки че пенисът се е увеличил с 1-2 см в покой; Ето защо днес всички компетентни хирурзи провеждат 4-6 месечен курс от процедури с екстендер - за подобряване и консолидиране на резултатите от операцията.

Колко ще се промени пениса след лигаментотомия?

Средно резултатът от лигаментотомията е 1-3 см (в зависимост от първоначалния размер), при условие че пациентът спазва всички препоръки. Лигаментотомията, без самостоятелно увеличаване на дължината на пениса, създава максимални условия за по-бързо удължаване

Особено внимание трябва да се обърне на следното:

 • Задължително носене на екстендер в следоперативния период.
 • Задължителна консултация с лекар при възобновяване на полов живот.
 • Консултирайте се с лекар относно способността за понасяне на физическа активност.
 • Обикновено се препоръчва напълно да се откажат от пушенето по време на периода на адаптация - това ще увеличи скоростта на заздравяване на увредената тъкан.

За да закрепите новото положение на пениса и да го разтегнете допълнително, трябва да носите екстендер в продължение на 3-6 месеца. Без използването на това устройство операцията по лигаментотомия или изобщо не дава резултати, или резултатът се вижда само в спокойно състояние. Ето защо трябва да свикнете с разширителя предварително, за да не се налага да го овладявате в следоперативния период. Тази статия описва правилното използване на удължител.

Самите лекари често препоръчват на пациентите, които искат да увеличат пениса си, първо да използват удължител. Това допълнително ще ви позволи да разберете дали сте готови за още един достатъчно дълъг следоперативен период за пълен резултат. Ако видите, че нямате време (или желание) да спортувате, тогава може би трябва да откажете операцията.

Д-р Рикин за операцията за уголемяване на пениса

От друга страна е възможно резултатите от използването на екстендер да са достатъчни и да не е необходима операция. Горе-долу толкова време отнема уголемяването на пениса с екстендер – около 6 месеца. Методът на приложение е един от най-достъпните и прости. Силата на устройството е ограничена до безопасно ниво - за да го използвате, не е необходимо да създавате специални програми.

Ако използвате разширител правилно, можете да постигнете бързи печалби и най-важното е, че резултатите от увеличенията ще останат за цял живот. Но за да ги постигнете, трябва редовно да носите екстендера за определеното време.

Във всеки случай, ако резултатите от използването на удължителя ви изглеждат незадоволителни, можете да ги подобрите със скалпел.